Om oss

Sommaren 2013 startade vi nyhetsportalen Mallorca Nyheter.

Vi vill spegla vad som händer på Mallorca ur olika perspektiv – ekonomiskt, kulturellt, socialt och politiskt. Utvecklingen i Spanien påverkar Mallorca, därför får du också några nyheter från fastlandet.

Tanken är att du ska kunna vara utanför ön och ändå lätt följa vad som händer. Så du känner igen dig, när du återvänder.

Riktigt stora nyheter från Spanien, som står i alla tidningar, hoppar Mallorca Nyheter över. Liksom nyheter om kändisar, skvaller och olyckor.

Mallorca Nyheter skriver om utvecklingen på Mallorca året runt. För de företag som annonserar, kan vi presentera verksamheten.

Du kan läsa på vår hemsida eller få en prenumeration en gång i veckan. Gratis!

Skriver gör:

Elizabeth Ekman upptäckte bokstävernas möjligheter när hon ansvarade för SWEAs tidning på Mallorca, efter ett yrkesverksamt liv med siffror och analyser. Det gav mersmak, så Elizabeth drev idén att starta en nyhetsportal på svenska om Mallorca. Idén blev verklighet sommaren 2013. Bott på Mallorca sedan 2004. Kontakt: elizabeth@mallorcanyheter.com

Eva Karlsson utbildade sig under fyra år till journalist vid EADE i Malaga. Hon har arbetat med radio och tidningar med särskild kompetens inom sociala medier. Bott i Malaga och på Mallorca i 14 år. Kontakt: eva@mallorcanyheter.com

John Öjhammar är civilekonom från Lund. Han har haft ett yrkesliv fokuserat på bank, fonder och finansiering av företag. Sedan följde sena filmstudier vid Linnéuniversitetet. Bott på Mallorca i 15 år.

Inbjuden skribent är personer som har lust att skriva om Mallorca. Korta inlägg om allt som inte står i guideböcker är välkommet. Har du lust – kontakta oss!

Våra källor: Underlaget till våra artiklar tar vi från de stora svenska och spanska nyhetsmedierna. För att få lokal information följer vi lokala medier och myndigheter. Dessutom använder vi mycket statistik från offentliga källor som Eurostat och spanska INE.

Vill du annonsera?

Ökningen fortsätter!

Under första halvåret 2020 har vi haft drygt 300 000 besök av 116 000 olika läsare. En fördubbling mot 2019 eller lika många som under hela förra året.

Det var inget vi ens fantiserade om för sju år sedan.

Under den mest intensiva delen av coronapandemin har intresset varit extra stort. Då har vi verkligen varit viktiga för våra läsare. Vi har skrivit 20% fler nyheter – för att det var nödvändigt.

Under pandemin har fler än vanligt befunnit sig i Sverige. Trots att smittan finns överallt har läsarna ändå engagerat sig i vad som händer på Mallorca. Siffrorna för nio månader visar att intresset håller i sig. Vi har haft 190 000 olika läsare som kikat ofta på våra nyheter, de har gjort drygt 500 000 besök.

Fansen har en stark relation till sin ö även under svåra tider. UNDERBART!

Besökarna når oss via hemsidan, Facebook och Instagram. Drygt 5 200 prenumererar på vårt veckovisa nyhetsbrev. Siffror från Google Analytics.

Vill du nå den skandinaviska marknaden?  Behöver du ha någon annan information? Hör gärna av dig, så kan vi berätta mer!

Du är välkommen att kontakta oss på info@mallorcanyheter.com

Kontakt

Vill du tipsa oss eller har du frågor och kommentarer?
Mejla oss på info@mallorcanyheter.com.

2 Responses to “Om oss”

 1. Lena Ericsson

  Hejsan pá er !
  Vad imponerande . Vad toppen att ni finns pá alla sätt och vis.

  Svara
  • Elizabeth Ekman

   Tack för värmande ord! Bli prenumerant så hänger du med!
   Elizabeth

   Svara

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS