Om oss

Sommaren 2013 startade vi nyhetsportalen Mallorca Nyheter.

Vi vill spegla vad som händer på Mallorca ur olika perspektiv – ekonomiskt, kulturellt och politiskt. Utvecklingen i Spanien påverkar Mallorca, därför får du också nyheter från fastlandet.

Tanken är att du ska kunna vara utanför ön och ändå lätt följa med vad som händer. Så du känner igen dig, när du återvänder.

Riktigt stora nyheter från Spanien, som står i alla tidningar, hoppar Mallorca Nyheter över. Liksom nyheter om kändisar, skvaller och olyckor.

Mallorca Nyheter skriver om utvecklingen på Mallorca varje dag, året runt. Du kan läsa dagligen eller få en prenumeration en gång i veckan. Gratis!

Skriver gör:

Elizabeth Ekman upptäckte bokstävernas möjligheter när hon ansvarade för SWEAs tidning på Mallorca, efter ett yrkesverksamt liv med siffror och analyser. Det gav mersmak, så Elizabeth drev idén att starta en nyhetsportal på svenska om Mallorca. Idén blev verklighet sommaren 2013. Bott på Mallorca sedan 2004. Kontakt: elizabeth@mallorcanyheter.com

Eva Karlsson utbildade sig under fyra år till journalist vid EADE i Malaga. Hon har arbetat med radio och tidningar med särskild kompetens inom sociala medier. Bott i Malaga och på Mallorca i 14 år. Kontakt: eva@mallorcanyheter.com

John Öjhammar är civilekonom från Lund. Han har haft ett yrkesliv fokuserat på bank, fonder och finansiering av företag. Sedan följde sena filmstudier vid Linnéuniversitetet. Bott på Mallorca i 12 år.

Inbjuden skribent är personer som har lust att skriva om Mallorca. Korta inlägg om allt som inte står i guideböcker är välkommet. Har du lust – kontakta oss!

Våra källor: Underlaget till våra artiklar tar vi från de stora svenska och spanska nyhetsmedierna. För att få lokal information följer vi lokala medier och myndigheter. Dessutom använder vi mycket statistik från offentliga källor som Eurostat och spanska INE.

Vill du annonsera?

Under 2017 hade vi 268 000 besökare. Det var 109 000 unika personer som kom tillbaka för att läsa flera nyheter.
Under första halvåret 2018 hade vi 131 000 besök eller 21 800 per månad. Vi når också drygt 4 300 prenumeranter.
Funderar du över annan information, hör gärna av dig!

Vill du annonsera är du välkommen att kontakta oss på info@mallorcanyheter.com så berättar vi vad vi har att erbjuda.

Kontakt

Vill du tipsa oss eller har du frågor och kommentarer?
Mejla oss på info@mallorcanyheter.com.

2 Responses to “Om oss”

 1. Lena Ericsson

  Hejsan pá er !
  Vad imponerande . Vad toppen att ni finns pá alla sätt och vis.

  Svara
  • Elizabeth Ekman

   Tack för värmande ord! Bli prenumerant så hänger du med!
   Elizabeth

   Svara

Kommentera

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS