Om oss

Sommaren 2013 startade vi nyhetsportalen Mallorca Nyheter.

Vi vill spegla vad som händer på Mallorca ur olika perspektiv – ekonomiskt, kulturellt, socialt och politiskt. Utvecklingen i Spanien påverkar Mallorca, därför får du också några nyheter från fastlandet.

Tanken är att du ska kunna vara utanför ön och ändå lätt följa vad som händer. Så du känner igen dig, när du återvänder.

Riktigt stora nyheter från Spanien, som står i alla tidningar, hoppar Mallorca Nyheter över. Liksom nyheter om kändisar, skvaller och olyckor.

Mallorca Nyheter skriver om utvecklingen på Mallorca året runt. För de företag som annonserar, kan vi presentera verksamheten.

Du kan läsa på vår hemsida eller få en prenumeration en gång i veckan. Gratis!

Skriver gör:

Elizabeth Ekman upptäckte bokstävernas möjligheter när hon ansvarade för SWEAs tidning på Mallorca, efter ett yrkesverksamt liv med siffror och analyser. Det gav mersmak, så Elizabeth drev idén att starta en nyhetsportal på svenska om Mallorca. Idén blev verklighet sommaren 2013. Bott på Mallorca sedan 2004. Kontakt: elizabeth@mallorcanyheter.com

Eva Karlsson utbildade sig under fyra år till journalist vid EADE i Malaga. Hon har arbetat med radio och tidningar med särskild kompetens inom sociala medier. Bott i Malaga och på Mallorca i 14 år. Kontakt: eva@mallorcanyheter.com

John Öjhammar är civilekonom från Lund. Han har haft ett yrkesliv fokuserat på bank, fonder och finansiering av företag. Sedan följde sena filmstudier vid Linnéuniversitetet. Bott på Mallorca i 15 år.

Inbjuden skribent är personer som har lust att skriva om Mallorca. Korta inlägg om allt som inte står i guideböcker är välkommet. Har du lust – kontakta oss!

Våra källor: Underlaget till våra artiklar tar vi från de stora svenska och spanska nyhetsmedierna. För att få lokal information följer vi lokala medier och myndigheter. Dessutom använder vi mycket statistik från offentliga källor som Eurostat och spanska INE.

Vill du annonsera?

Allt fler vill följa med i vad som händer på Mallorca. Under de första nio månaderna 2019 har vi i haft 224 000 besökare (24 000/månad i snitt). En uppgång med sex procent jämfört med samma period förra året. Enligt statistik från Google Analytics.

Under oktober har vi satt nytt rekord – 33 000 läsare under månaden. Upp med 7 % sedan oktober 2018, då vi satte rekord förra gången.

Vi når våra läsare varje dag via hemsidan och Facebook. Dessutom skickar vi ut ett nyhetsbrev varje fredag till 4 800 prenumeranter, nio procent fler än förra året.

Vi är stolta över nyhetsbrevet, det är praktiskt, lättläst och snyggt. Och speglar tiden vi lever i.

Behöver du någon annan information, hör gärna av dig!

Vill du annonsera är du välkommen att kontakta oss på info@mallorcanyheter.com så berättar vi vad vi har att erbjuda.

Kontakt

Vill du tipsa oss eller har du frågor och kommentarer?
Mejla oss på info@mallorcanyheter.com.

2 Responses to “Om oss”

 1. Lena Ericsson

  Hejsan pá er !
  Vad imponerande . Vad toppen att ni finns pá alla sätt och vis.

  Svara
  • Elizabeth Ekman

   Tack för värmande ord! Bli prenumerant så hänger du med!
   Elizabeth

   Svara

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS