Världens största till Palma de Mallorca!

Hamnmyndigheterna i Palma de Mallorca har redan gått i taket av glädje! De kommer att få besök av världens största kryssningsfartyg! Och inte bara en (1!) gång utan 22!!! Det blir mycket klirr i kassan det, både för hamnen och för resten av Palma de Mallorcas näringsidkare.
Hur stor båt pratar vi om då? Jo, båten som heter Allure of the Seas och ägs av Royal Caribbean Cruise Line, har kapacitet för 6 300 passagerare och med en besättning på 2 400 personer; totalt alltså
8 700 personer ombord!

Fartyget (sådana här farkoster kallar man egentligen inte båt!) är 361 meter långt, vilket motsvarar tre fotbollsplaner (!), drygt 60 meter brett och ungefär lika högt (vilket blir ungefär tre (3!) Mallorca-katedraler!). Ombord finns både skidbacke och surfingbassänger, närmare 30 gourmetrestauranger och ett 20-tal barer för att tillfredsställa alla tänkbara smaker. Teater- och biosalonger naturligtvis. En botanisk trädgård med 2 000 exotiska växter ingår också i konceptet!
Drygt 20 hissar ska se till att passagerarna kommer dit de ska så enkelt som möjligt.
Och när börjar den här båten då komma hit? Jo först 2015; så snacka om att hamnmyndigheterna vill vara ute i tid för att kunna ta ut glädjen!!!

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS