Världsmästare i glass!

Han heter Giovanni Lasagna och är en hejare på att göra glass. Faktiskt bäst i hela världen! Och det har han medalj på. Mallorca Nyheter fick en exklusiv pratstund med den kände glassprofilen då han under några dagar besöker Mallorca. Vi träffades på den av hans glassbarer som ligger på Jaume II, alldeles nedanför Palmas kända olivträd.
Giovanni berättar att han sysslat med glass i hela sitt liv och att glassen finns i familjens gener sedan farfars tid. ”Min farfar, som föddes på Sicilien, flyttade till Tyskland där han öppnade sin första glasskiosk 1961. Tio år senare tog min pappa över verksamheten och öppnade ytterligare tre glassbarer i norra Tyskland”, berättar Giovanni med glimten i ögat.
Sedan han själv satte igång på allvar år 1996 har Giovanni idag 140 olika glassbarer runt om i världen. På Mallorca finns Giovanni L. förutom i Palma även i Sóller och i Port Andratx. I sortimentet finns sammanlagt 120 olika smaker att välja bland. Världsmästare blev Giovanni första gången i Rimini år 2010 med en glass där huvudsmaken var pistage. Nu senast upprepade han bedriften i mars förra året då mästerskapet avgjordes på hemmaplan i Stuttgart.
foto: Morgan Skantz

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS