Vem är Mikael Jonsson?

Kyrkan på Mallorca har under sommaren fått flera nya medarbetare och vilka de är ska vi på Mallorca Nyheter försöka ta reda på.

Vi börjar med prästen Mikael Jonsson, född 1953, gift med Siv sedan -78, har 3 barn och några barnbarn. Under studietiden i Uppsala tappade Mikael motivationen för pluggandet och sökte jobb som praktikant på Svenska kyrkan i utlandet. Han hamnade på Kanarieöarna och stortrivdes med jobbet och hade blivit kär i en norsk trevlig reseledare, Siv. Praktikplatsen upphörde, men Mikael ville fortsätta. Blev då reseledare på Vingresor.

Efter något år återvände Mikael och Siv till Sverige, gifte sig, väntade barn och motivationen för att fortsätta läsa till präst återkom. Sedan har det blivit prästtjänster på ett flertal orter och många barn, både egna och fosterbarn. När det var som flest barn i familjen var de sju. Idag har man ett barn kvar hemma, och han har följt med hit till Mallorca. Joacim, 13 år.

Något av det tristaste Mikael vet är att vara själv. Äta själv och fixa maten själv. För att koppla av läser han gärna deckare med mycket folk runt sig. Mikael är värmlänning och tycker att jaga älg är något av det bästa man kan göra. För att få jägarna att lyssna på Guds ord har han haft gudstjänster i skogen före jakten. Och synpunkter på vargstammen i Sverige har han naturligtvis.

Med sitt arbete här på Mallorca vill han försöka fånga en missad grupp, tonåringarna. Mikael vill starta träffpunkt för tonåringar i kyrkan, och kanske till och med få en konfirmandgrupp.

foto: John Nielsen

Lämna ett svar

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS