Vodafone sämst i klassen

Facua Mallorca

Det finns utmärkelser en spansk bolagschef helst vill slippa. Som att bli vald till årets sämsta företag

I år tronar Vodafone överst på prispallen sedan en panel med över 8 000 konsumenter sagt sitt. Om spanska företag som arbetar inom telekommunikation, energi, bank och flyg.

Vodafone i Spanien drabbas av konsumenternas bannstråle för sin ojusta telefonförsäljning, där löften ges som sedan inte infrias. Dessutom för att företaget tar ut avgifter för tjänster som kunderna inte beställt.

Och för att Vodafone vägrat eller fördröjt att avsluta uppsagda abonnemang.

Initiativtagare till den årliga undersökningen och ”utmärkelsen” är spanska FACUA-Consumidores. En konsumentorganisation som vuxit till över 200 000 medlemmar sedan starten 1981.

Hit kan man som köpare av varor och tjänster vända sig med sina klagomål och frågor. En opolitisk organisation som stöttar konsumenterna mot företagen.

Medlemsavgifter och statligt bidrag finansierar verksamheten.

Sedan 2009 har FACUA frågat en konsumentpanel och sedan delat ut titeln ”Årets sämsta företag”. Flest förstaplatser – fem – har Movistar skuggad av Bankia med sina tre. Alltså telekommunikation och bank i topp.

Fyra företag listas varje år. Vodafone har varit med på listan hela sju gånger av tio men först i år nådde man titeln. Movistar finns med i gruppen av sämsta företag i hela åtta år.